Ολοήμερη εκδρομή στις Θερμοπύλες - Μετέωρα

Απολαύστε μια υπέροχη εκδρομή στις Θερμοπύλες - Μετέωρα

   Από τους παλαιοχριστιανικούς χρόνους, οι πανύψηλοι βράχοι των Μετεώρων θεωρούνταν ιδανικό καταφύγιο για βαθιά απομόνωση, προσφέροντας στους αναζητητές ένα καταφύγιο για εσωτερική γαλήνη και πνευματική ανύψωση. Αυτοί οι κολοσσιαίοι βράχοι, που φτάνουν μέχρι και τα 400 μέτρα πάνω από την Καλαμπάκα, φιλοξενούν ιστορικά μοναστήρια αναγνωρισμένα από την UNESCO. Εν τω μεταξύ, οι Θερμοπύλες απέκτησαν παγκόσμια φήμη για τη σύγκρουση Σπαρτιατών-Περσών, μια τριήμερη στάση ενάντια στις δυνάμεις του Ξέρξη σε ένα στενό πέρασμα. Παρά την προδοσία ενός προδότη, οι ανθεκτικοί Σπαρτιάτες αντιστάθηκαν γενναία, μια τραγική απόδειξη του ελληνικού πνεύματος και ανθεκτικότητας.

14 ώρες

Διάρκεια

490€
1-4 άτομα
Μάιος 2024
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Full Day Tour Thermopylae – Meteora

1η Στάση

Μετέωρα

Τα Μετέωρα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στην κεντρική Ελλάδα, μαγεύουν τους επισκέπτες με την σουρεαλιστική ομορφιά τους. Πανύψηλοι πυλώνες από ψαμμίτη, που φτάνουν μέχρι τα 400 μέτρα, φιλοξενούν αρχαία μοναστήρια σκαρφαλωμένα στις κορυφές τους. Αυτά τα μοναστήρια, χτισμένα τον 14ο αιώνα, προσφέρουν εκπληκτική θέα στο γύρω τοπίο. Τα Μετέωρα, που σημαίνει “αιωρούνται στον αέρα”, διαθέτουν ένα πλούσιο μείγμα φυσικών θαυμάτων και πολιτιστικής ιστορίας, καθιστώντας τα έναν προορισμό που πρέπει να επισκεφτείτε για όσους αναζητούν τοπία που προκαλούν δέος και πνευματικά καταφύγια.

1η Στάση

2η Στάση

Μονή Βαρλαάμ

Η Μονή Βαρλαάμ, ένα από τα έξι αξιόλογα μοναστηριακά συγκροτήματα στην κορυφή των πανύψηλων βράχων των Μετεώρων, στην Ελλάδα, αποτελεί απόδειξη της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής ανδρείας. Ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και φιλοξενεί έναν θησαυρό από θρησκευτικά αντικείμενα και εξαιρετικές τοιχογραφίες. Προσβάσιμο από μια γέφυρα από την κοντινή Μονή Μεγάλου Μετεώρου, το Varlaam προσφέρει μια ματιά στην πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, προσφέροντας στους επισκέπτες μια γαλήνια και ιστορική εμπειρία.
2η Στάση

3η Στάση

Μονή Ρουσάνου

Φωλιασμένο ανάμεσα στα μεγαλοπρεπή βράχια των Μετεώρων, η Μονή Ρουσάνου είναι ένα γαλήνιο καταφύγιο πνευματικού στοχασμού. Χτισμένο τον 16ο αιώνα, η ροζ απόχρωση του εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον. Προσβάσιμο από μια στενή γέφυρα, αυτό το αρχιτεκτονικό στολίδι προσκαλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν το στολισμένο παρεκκλήσι του και να απορροφήσουν την ηρεμία μέσα στους τοίχους του. Η Μονή Ρουσάνου, μια ζωντανή μαρτυρία της βυζαντινής τέχνης, μαγεύει όλους όσους αναζητούν ένα μείγμα πολιτιστικής κληρονομιάς και γραφικής ομορφιάς.
3η Στάση

4η Στάση

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Βυθιστείτε στα θαύματα της βιοποικιλότητας των Μετεώρων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μουσείο Μανιταριών στην Ελλάδα. Φωλιασμένο ανάμεσα στους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, αυτό το μοναδικό ίδρυμα προβάλλει την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Εξερευνήστε τις περιπλοκές των τοπικών οικοσυστημάτων και ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο των μανιταριών. Με ενημερωτικά εκθέματα και διαδραστικές εκθέσεις, το μουσείο προσφέρει ένα μαγευτικό ταξίδι στη φυσική κληρονομιά των Μετεώρων, καθιστώντας το μια εκπαιδευτική και συναρπαστική εμπειρία για τους λάτρεις της φύσης και τα ανήσυχα μυαλά.

4η Στάση

5η Στάση

Καστράκι

Ανάμεσα στη βάση των πανύψηλων βράχων των Μετεώρων, το Καστράκι στην Ελλάδα είναι ένα γοητευτικό χωριό που αποπνέει παραδοσιακή γοητεία. Περιτριγυρισμένο από τοπία που κόβουν την ανάσα, χρησιμεύει ως πύλη προς το αρχαίο μοναστηριακό συγκρότημα. Με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τη ζεστή φιλοξενία, το Καστράκι προσκαλεί τους επισκέπτες να γνωρίσουν τον αυθεντικό ελληνικό πολιτισμό. Το χωριό προσφέρει ένα ήσυχο καταφύγιο, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να χαλαρώσουν και να εκτιμήσουν τη διαχρονική ομορφιά της περιοχής των Μετεώρων σε όλο της το φυσικό και πολιτιστικό μεγαλείο.

5η Στάση

6η Στάση

Πεδίο μάχης Θερμοπυλών

Το πεδίο μάχης των Θερμοπυλών, Ελλάδα, αντηχεί με ηχώ αρχαίας ανδρείας και στρατηγικής ανδρείας. Φημισμένη για τη θρυλική μάχη του 480 π.Χ., όπου ο Σπαρτιάτης βασιλιάς Λεωνίδας και οι γενναίοι 300 πολεμιστές του αντιμετώπισαν τις περσικές δυνάμεις, η τοποθεσία αποτελεί την επιτομή του θάρρους και της θυσίας. Περιτριγυρισμένο από λόφους και το στενό παραλιακό πέρασμα, προσκαλεί στο στοχασμό αυτής της ιστορικής σύγκρουσης που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην Ελληνική ιστορία και στο πνεύμα της αντίστασης.

6η Στάση

7η Στάση

Μνημείο του Λεωνίδα

Στεκόμενο στωικά στο πεδίο της μάχης των Θερμοπυλών, το Μνημείο του Λεωνίδα στην Ελλάδα αποτίει φόρο τιμής στον θρυλικό Σπαρτιάτη βασιλιά και τους γενναίους 300 πολεμιστές του. Το άγαλμα αυτό, που στήθηκε σε ανάμνηση της Μάχης του 480 π.Χ., απαθανατίζει τη γενναιότητα και τη θυσία όσων υπερασπίστηκαν την Ελλάδα ενάντια στην περσική εισβολή. Σύμβολο ανθεκτικότητας και ηρωισμού, το μνημείο ατενίζει τον αγιασμένο έδαφος, προσκαλώντας τους επισκέπτες να αναλογιστούν μια κομβική στιγμή της αρχαίας ελληνικής ιστορίας.

7η Στάση

Μοιραστείτε το: